Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Bağışlanan Terapi

Bağışlanan Terapi

Öncelikle merhaba değerli okurlar. Bugün ilk paylaşımımla karşınızdayım. Ben psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü öğrencisi Betül. Bu sayfada sizlerle beraber okumuş olduğum kitapları ve hepimizin gelişimine destek olabilecek bilgileri paylaşmayı hedefliyorum. Dilerseniz kitabımızdan bahsetmeye başlayalım.  


Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü öğrencilerinin gözde yazarı:  Irvın D. Yalom. Irvin D. Yalom orijinal adıyla "Gift of Therapy" olan kitabında ruh sağlığı alanında çalışacak olanlara büyük bir şaheser ya da başucu kitabı bağışlıyor. Kitabın içeriği deneyimli terapistin kendi yaşamında tecrübe edindiği ve geleceğin terapistlerine ışık tutacak 'seksen beş kişisel ve kışkırtıcı ipuçlarından' oluşuyor. Yazarın önceki eserlerinde de olduğu gibi dili açık ve akıcı. Okumanın tıkandığı yerler pek olmuyor. Bu kitabı özellikle psikolojik danışma ilke ve teknikleri dersi kapsamında çok faydalı olacağını düşünüyorum. Ders sırasında anlatılan teknik ve becerilerin nasıl uygulanabileceği ya da uygulama sırasında terapistlerin ne gibi zorluklarla karşılaşabileceği de açıkça yazılmıştır. Terapi adına çok önemli olan şimdi-burada olma kavramı ayrıntılarıyla çok güzel açıklanmış. Okuma sonrası terapi adına kafadaki sisleri dağıtmaya yardımcı oluyor.  


İşte sizin için kitaptan birkaç öneri: 

•Danışanın sizin için önemli olmasına izin verin.

•Hatalarınızı kabul edin, her zaman dürüst olun. 

•Her danışan için yeni bir yöntem bulun. 

•Ölüm hakkında konuşmak. 

•Rüyaları kullanın. 

•Danışan ağladığında. 


Bu kitapla alakalı bahsedeceklerim bunlardı Can'lar. Umarım keyif alarak okuyacağınız bir eser olur. İyi ki varsınız.. 💜

PAYLAŞ
Banner

Psk.Dan.Betül Matur

YORUMLAR:

0 comments: