Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Benliğini Arayan Çocuk

Herkese iyi hafta sonları 🙋

Sevgili okurlar sizlerle okuduğum bir kitabı paylaşmak ve onun üzerine biraz konuşmak istedim. kitabımız:  


Benliğini Arayan Çocuk -Virginia M. Axline-


Kitabı oyun terapisi ile ilgili bir eğitime katıldıktan sonra hocamın tavsiyesi üzerine almıştım.İyi ki almışım.Çocukların iç dünyalarında neler yaşadıklarını anlamamıza yardımcı olacak harika bir kitap.   


Öncelikle kitabın yazarından bahsetmek istiyorum.30 Mart 1911 yılında dünyaya gelmiştir.Psikologdur ve oyun terapisini ilk kullanan kişiler arasında gelir.1940'lı yıllarda yönlendirici olmayan oyun terapisini geliştirmeye başlamıştır ve oyun terapisi adında bir kitabı daha vardır.Şimdi biraz da oyun terapisi nedir  kısaca bahsedeyim.Çocukların iç dünyalarını güvenli bir ilişki kurulduktan sonra oyun ve oyuncaklarla ifade etmelerini sağlayan bir terapi yöntemidir.İç dünyasında sorun yaşayan çocuklar bu terapi seansları sayesinde gerçekten de büyük bir ilerleme kat ederek iyileşme gösteriyor.Oyun oynayarak evde de düzelir ne gerek var terapiye götürmeye dediğinizi duyar gibiyim eğer dediğiniz gibi olsaydı ortalıkta sorunlu çocuk kalmazdı.


Kitabımıza gelirsek zeka geriliği olduğu düşünülen içine kapanık ve iletişim kuramayan Dibs en başından beri annesi ve babası tarafından istenmeyen bir çocuktur. Ailede fazlalık ve işe yaramaz muamelesi görmektedir ayrıca ondan zeki olduğu düşünülen kız kardeşiyle sürekli kıyaslanmaktadır. Okulda da kendini ifade edememesinden dolayı ve iki yıldır anaokuluna gitmesine rağmen hiçbir gelişme göstermemesinden dolayı öğretmenleri Dibsten şikayetçidir . Bunun üzerine Dibs terapi almaya başlar aslında hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Kitabı okuduğunuzda da Dibsin iç dünyasında neler yaşadığını görme fırsatı bulacaksınız  


Ben kitabı okuduktan sonra '' Ah Dibs ne çok acı sığdırmışın içine'' dediğimi hatırlıyorum  Küçük Dibs oyun terapisi sayesinde iç dünyasına açılan kapıları keşfedince aslında o kadar da hasta bir çocuk olmadığı anlaşılıyor oyun terapisi sürecinde Dibsteki değişimi görünce bence siz de şaşıracaksınız. Dibs' in kilitli kapılarını aralamak o kadar da kolay olmayacak. 


Çocuklar aslında içinde mucizeler barındıran kapalı kutulardır. Sadece bu mucizeleri ortaya çıkarmalarına  fırsat verin ne kadar zeki olduklarını siz de göreceksiniz.

PAYLAŞ
Banner

YORUMLAR:

0 comments: