Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Kahvenin Psikolojimize Etkileri

Kahve artık günlük hayatımızın bir parçası olmuş durumda uyandığımızda kahve içip güne başlamak isteyebiliyoruz, yorgunluğumuz sonrasında kahvenin bize iyi geleceğini düşünüp yorgunluk kahvesi içmek isteyebiliyoruz.Kahvenin temel yapısını bildiğimiz üzere kafein oluşturur. Kafeinin hem psikolojik hem fizyolojik etkileri bulunmaktadır.Tabi ki bu durum bizim kullanım durumumuza göre değişkenlik göstermektedir.

☕️Günümüzde depresyon sıklıkla duyduğumuz bir kavram haline gelmekte ve kahvenin depresyonu azalttığını biliyormuydunuz?

☕️ Kahve depresyona karşı koruyucu görevindedir

☕️Araştırmalara göre kahve kokusunun bile insan üzerinde yatıştırıcı etkisi bulunmaktadır.

☕️Kararında içeceğimiz günlük kahve miktarı depresyona girme riskimizi azaltacaktır.Ayrıca hafızamızı güçlendirmektedir.

☕️Enerjimizi yükseltir.Ruh halimizi güzelleştirmektedir.

☕️Kahve dopamin uyarıcılarını harekete geçirmekte ve içtiğimizde bizi mutlu etmektedir.

☕️Kahvenin kanser türleriyle savaştığı da araştırmalarla desteklenmiştir.

☕️Günlük önerilen kahve miktarı 400 mgdır.

☕️Kahveyi ne kadar sevsekte dozunda kullanmadığımız sürece zararlı etkileri olabilmekte.Kahve tüketiminde özellikle abartıya kaçmak bizi ruhsal açıdan kötü durumlara sürükleyebilmektedir.Malesef fazla tüketmemiz stres hormonunda artışa sebep olmaktadır.Aynı zamanda uykusuzluk da yapabilmektedir.Bu durumlarda dozunda tüketmek bizim için faydalı olacaktır.

☕️Bol köpüklü kahveli günler dilerim.40 yıl hatırlar ekleyeceğiniz bol kahveli günleriniz olsun.

PAYLAŞ
Banner

YORUMLAR:

0 comments: