Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

En sağlıklı ilişkiler ve Evlilik problemleri

En sağlıklı ilişkiler ve Evlilik problemleri

En ideal ilişkiler bile zaman zaman çatışma yaşar.Bu süreçte çift, bakış açısı ve görüş farklılıklarının var olduğunu görebilir.


Unutulmaması gereken en önemli şey, birbirini önemseyen insanların her zaman aynı şekilde düşünmediği veya davranmadığıdır.Çatışma, bir sonuca ulaşmak için bir araç olabilir, yani yapıcı karar verme ve birbirlerinin bakış açılarına ve katkılarına daha fazla saygı duyma. 


Öfkelendiğimizde veya korktuğumuzda bazı olağandışı ve rahatsız edici duygular hissedebiliriz.Çoğu zaman, konu ne kadar önemliyse ve diğer kişiyle ilişkimiz ne kadar yakınsa, tepkilerimiz o kadar yoğun olur.Vücudun bu stresi yönetme şekli, bir savaş ya da kaç tepkisi başlatmaktır.Kendimizi yorgun, kalp ve solunum hızında artış, mide bulantısı, ağız kuruluğu, kas gerginliği ve midede sıkışma hissedebiliriz.Bunlar, vücudumuzun bir tehdit olduğunu düşündüğü şeylere verilen normal tepkilerdir.Bu reaksiyonları dengelemek için; 


💎Birkaç defa derin yavaş nefesle, burundan nefes alın ve ağızdan yavaşça verin;

💎Rahat bir duruşta ayakta durmaya veya oturmaya çalışın;

💎Üzüntünüzü veya sinirlendiğinizi hissediyorsanız, bunu partnerinize(her çeşit ortaklık demek, buradaki anlamı eş/sevgili) söyleyin.

💎Makul bir mesafeyi koruyarak birbirinize saygı gösterin;

💎Kaba ses veya davranışlardan kaçınılmalı.

💎İyi iletişim becerilerine sahip olunması.


İlişkilerin; bir kazan-kaybet deneyimi olması gerekmediğini, birinin galip gelmesi gerektiği şekilde kurmak genellikle mevcut çözümleri kısıtlar ve birinin kaybeden olarak seçilmesine neden olur.


Sorgulama

Yanıt verirken, "suçlama" adı verilen saldırılardan kaçınmaya çalışın.İkinci şahıs zamirini 'siz' kullandığımızda ve bir eyleme suçu yüklediğimizde ortaya çıkar.

Partnerinize karşı kışkırtıcı veya aşağılayıcı olarak algılanabilecek bir dil kullanmaktan kaçının

O an çıkan sorunlar üzerine odaklanılması.

Geçmişteki sorunlar yüzünden çatışmaya girmek, en şefkatli çiftleri bile raydan çıkarabilir.Geçmişi değiştirme üzerinde herhangi bir kontrolümüz yoktur.Şimdiki zamanda kalın

Birden fazla çözümler arayın.

Mizah anlayışınızı koruyun.


Ya huzura varamazsak?

Bazı sorunlar ilk denemede hemen çözülemez.Duyguların çok yoğun olması veya koşullar kolay bir çözüm için çok karmaşık görülebilmektedir.Sorunları düşünmenin zaman alabileceğini sabretmek/benimsemek önemlidir.Sıkışmış hissettiğinizde aşağıdaki fikirleri deneyin:


♨️Taraflardan biri veya her ikisi de "mola" isteyebilir.Kısa süreliğine birbirinden uzak durma isteği, fiziksel ve duygusal alana sahip olmasına izin veren bir dinlenme dönemidir.Ve tekrar bir araya gelmek için bir zaman belirlemek önemlidir.Zamanının planlanmaması, aksi takdirde kişinin partnerine karşı saygısız bir davranış olarak görünebilir.

♨️Çatışmanın zamanlaması ve yerini dikkate alın

♨️İyi bir dinleyici.Bilgilendirici olmaya çalışın ancak bulgularınızla yargılayıcı olmayın

♨️Çatışma için kendi dürtülerinizi tanınması

♨️Takılıp kalırsanız ve uzlaşma için yeni fikirler üretmeyi zor bulursanız, uzman psikolojik danışmanlar size yardımcı olacak bir bakış açısı sağlayabilir.


Zamanlama, ortam veya diğer koşullar konsantre olmayı zorlaştırıyor.Başka kaygılar, farklılıkları uzlaştırmak için gerekli olan odağı azaltmış olabilir.Çatışmalar, ilgili kişilerin temel değerlerinde(tutumları,bağımlı olmaları) veya büyümesinde daha ciddi farklılıkları da yansıtır.

PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

0 comments: