Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Düşük benlik saygısı (Özgüveni) Keşfetmek

Düşük benlik saygısı özgüveni keşfetmek

İsteklerimizi belirleyerek benlik saygısını keşfedebiliriz.Düşük benlik saygımızı basitçe kendimizi beğenmemek olarak genellemek yerine, hangi belirli yönlerimizin farklı olmasını istediğimizi belirleriz.Bunu yapmanın bir yolu, isteklerimizi iki kategoriye ayırmaktır:


1)Kendimizle ilgili değiştirmek istediğimiz şeylerler: Geliştirmeyi veya kaldırmayı seçtiğimiz kararlardır.Düşüncelerimiz ve davranışlarımızı ayarlamak anlamına gelirler.

2)Kendimiz hakkında kabul etmek istediğimiz şeyler: Düşüncelerimizi ve duygularımızı ayarlamayı öğrenmek anlamına gelir.


Düşük beden imajına sahip başka bir kişi, görünüşün kabul edilmesi gereken bir şey olduğuna karar verebilir.Örneğin, daha sosyal olmak isteyen biri; sanat/eğlence/kişisel gelişim vb. kulüplerine katılarak değişime doğru ilerlerken, aynı zamanda utangaçlığın olumsuz bir nitelik olmadığını kabul ederek; kabullenmeye doğru ilerleyebilir.


İlerlemeyi Ölçme


Düşük benlik saygımızı keşfetmeye başladığımızda; hedeflere ulaşmanız çok uzak görünebilir, ne zaman yaklaşıp gerçekleşeceğini söylemeyi zorlaştırabilir.Başlangıç ​​noktamızı bilmek, hangi yolların yararlı hangilerinin yaramadığını görebileceğimiz anlamına gelir.Gerektiğinde planlarımızı ayarlamamızı sağlar.


Benlik saygısı bir günde inşa edilmez.Zaman, çalışma ve cesaret ister.Nerede olduğunuzu anlamak için: kendinize zaman ayırın, gitmek istediğiniz yere ulaşmanıza yardımcı olmasına izin verin.

PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

1 comments: