Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Gün içerisinde kaygıyla(anksiyeteyle) başa çıkma

Gün İçerisinde Kaygıyla(anksiyeteyle) Başa Çıkma

Gününüzü huzur içinde geçirmek için kaygı planlarınızı geliştirerek; anksiyete yerine sakinlik yaşayabilirsiniz.Her gün endişeli düşünceler tarafından rahatsız edilmeden, sizi sefaletle tıkayan endişenin fiziksel semptomlarını yaşamadan tam bir gün yaşadığınızı hayal edin.Bunu yapmanın bir yolu tüm gün endişeli düşüncelerinizle savaşmak değildir.Bu çok yorucudur ve sizi endişeye odaklar ve böylece kaygıya takılıp kalırsınız.Endişeli düşüncelere sadece odaklanıp değiştirmek için mücadele etmeyi değil, gün boyunca sakin bir his uyandırmayı içerir. 


Anksiyete, görünüşte rastgele patlamalar halinde ortaya çıkabilir veya günün neredeyse her anında ve hatta gece boyunca sizinle birlikte kalabilir.Yaygın(kronik) kaygı , sosyal kaygı, performans kaygısı , takıntılı düşünceler, panik, korku, hafif ile şiddetli arasında değişir.Kaygı; zihinsel sağlığınıza, rahatlığınıza ve hayattan zevk alma yeteneğinize müdahale eder.Gününüzü kaygıyla geçirmenin ardındaki prensip: kaygıya rağmen bir sakinlik duygusu uyandırmaktır.Kasıtlı stratejilerle sakinliği ve huzuru geliştirebilirsiniz.Onları tüm gün bilerek olarak geliştirip kullanmaktır.


Güzel Gün Geçirmek İçin Özel Kaygı Planları

Esnek rutin oluşturmak en etkili yöntemdir.


Sabah rutini

  • İlerlemek için kendinizi güçlendirmek için mızmızlanmadan yataktan çıkın.
  • Beyninizi sakinleştirmek için güne bir bardak su içerek başlayın.
  • Sakince duş alın.
  • Sağlıklı bir kahvaltı yapın; kepekli tahıllar, yumurtalar, meyveler ve kuruyemişler gibi yiyecekler beyninizin kaygıya karşı koymasını sağlar(Diğer kaygıyla başa çıkmaya etkisi olan besinleri, sitemiz içerinde arayıp bulabilirsiniz).

Öğlen rutini

Çoğu zaman, kaygı öğleden sonra yükselir(bunun nedeni ortamdaki havanın durumu, yoğunluğun artmasıyla odaklanmanın düşüşe geçmesi vb).

  • Sağlıklı bir öğle yemeği ile beyninizi güçlendirin.
  • Birkaç yavaş, derin nefes alın (bunu gün boyunca sık sık yapın).
  • Amacınıza ve tutkularınıza odaklanmanızı sağlamak için resimler ve alıntılar yanıbaşınızda olabilir; duvarda, not defterinde…
  • Kademeli kas gevşetme, germe ve gevşetme egzersizleri yapın(Tüm egzersizler sitemiz içerisinde arayıp bulabilirsiniz).

Akşam ve gece rutini

Kaygı rahatlamayı zorlaştırır.Gevşeme eksikliği daha fazla endişe oluşturabilir.Anksiyete kaliteli uykuyu engeller.Uyku yoksunluğu artan kaygıya neden olur.Bu kısır döngüyü kırmak öz bakımı gerektirir: gevşemeyi teknikleri öğrenerek bunu bir alışkanlık haline getirin. 

  • Size neyin neşe getirdiğini düşünün ve kısa bir süre için bile olsa her akşam keyifli aktiviteler yapmak için kendinize izin verin.
  • Yapılacaklar listeleri kontrolün sizde olduğunu hissetmenize yardımcı oluyorsa, yarını planlayın ve bir kenara koyun; endişelenerek uyandığınızda, kendinize o günü önceden planladığınızı hatırlatın.
  • Zihninizi boşaltmak ve kasları gevşetmek için yatmadan önce germe hareketleri yapılabilir.
PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

0 comments: