Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

İrmikli Perde Tatlısı Tarifi

Detaylar..
Malzemeler;
12-13 adet hazır baklava yufkası (kaç tane kullandığımı saymadım, büyük boy dikdörtgen borcam tepsi doluncaya kadar yufka kullandım)
yarım su bardağı sıvı yağ (yaklaşık)
yarım su bardağı irmik

Üzerine;
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ (1 parmak eksik kullandım)
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (Ben ekledim)
yarım su bardağı toz şeker

Şerbeti;
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Süsleme için; çekilmiş fındık ya da ceviz

HAZIRLANIŞI:
*Önce şerbet hazırlanır; toz şeker ve su tencereye alınıp şeker eriyinceye kadar karıştırılır, kaynamaya bırakılır.7-8 dakika kaynatılıp limon suyu damlatılır, 2-3 dakika sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
*Tatlıyı hazırlamak için; baklava yufkası düz bir zemine serilir, üzerine fırça ile sıvı yağ sürülür, her yerine gelecek şekilde irmik serpilir. Baklava yufkasının kısa kenarından başlanarak iki ucundan tutulup ileri doğru pile yaparak büzüştürülür. Bu işlemler sırasından diğer yufkaların üzeri kurumaması için örtülür ve hızlı şekilde işeme devam edilir. Büzüştürülen yufka dikkatli bir şekilde hafif yağlanmış büyük bor bir tepsiye dizilir. Bütün yufkalar tepsi doluncaya kadar aynı şekilde hazırlanıp sıkı bir şekilde yerleştirilir.
Yumurtalar ve toz şeker mikser ile çırpılır. Süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya eklenip karıştırılır. Hazırlanan sos tepsideki yufkaların üzerine kaşık ile eşit şekilde dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınan tatlı ilk sıcaklığı çıkıncaya kadar (5 dakika) bekletilir. Üzerine soğuk şerbet her yerine gelecek şekilde dökülür, fındık kırığı serpilir. Şerbetini çekip iyice soğuyunca servis edilir. (Bir gece bekletilerek servis edilmesi tavsiye edilir.)
Afiyet olsun..
PAYLAŞ
Banner

YORUMLAR:

0 comments: