Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Çarşaf Böreği Tarifi

Detaylar..
ÇARŞAF BÖREĞİ

Malzemeler:
8 su bardağı un
3.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz

Malzemeler ile hamur yapılır. Özleşene kadar iyice yoğrulur. Üzeri kapatılarak yarım saat bekletilir.

İç Malzemesi:
İstenilen bir iç malzemesi
Peynir, patates, ıspanak, kıyma

Püf noktası: İçine konulacak malzeme kavrulmadan çiğden hazırlanır. Patates haşlanarak yapılır. Kıyma veya ıspanak çiğden koyulur. Kıymanın içine çiğden doğranmış soğan eklenir. Ispanağın içine peynir ve yine çiğ soğan doğranır.

Hamuru Yağlamak İçin:
100 gr. tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
50 gr. süt kaymağı (yoksa 50 gr. tereyağı)

Kaymak pürüzsüzleşene kadar çırpılır. Erimiş tereyağı ve sıvıyağ koyup çırpılır. Buzdolabına 15-20 dakika bekletilir. (Biraz koyu kıvamlı olması için)

HAZIRLANIŞI
Dinlenen hamur 5 parçaya ayrılır. Her parça merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Hazırlanan yağdan bolca sürülür üst üste koyulur. Hamurlar 30-40 dakika bekletilir.

Masaya büyükçe bez serilir. İlk beze alınır. Şimdi en önemli kısmı geliyor… (Bu işlem iki kişi ile daha kolay olur.) Kenarlarından yavaş yavaş çekilerek hamurun etrafında dönerek büyütülür. Tezgah üzerinde değilde masada yapılırsa daha kolay olur. Arada çok az yağ serpiştirilir. Kenarlarının ince olmasına özen gösterilir. Hamur yeterince incelip büyüdükten sonra masanın etrafından sarkan kısımlar içe doğru katlanarak toplanır.İki tarafına iç koyulur. Çarşafın ucundan tutup hafif hafif kaldırılır.Yarıya gelince durulur. Diğer ucada aynı işlem yapılır. Ortasından ayırıp yağlanmış fırın tepsisinin içine ortadan başlayarak dolanır. (İsterseniz bizim gibi her bezeden küçük iki adet börek yapılabilir. Veya bütün olarak tepsiye döşeyip dolamber böreği şeklinde yapabilirsiniz.) Bütün hamurlara aynı işlem uygulayıp tamamlanır. Üzerine kalan yağdan sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun..
PAYLAŞ
Banner

YORUMLAR:

0 comments: