Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Olumsuz duygular nasıl başa çıkılır

Olumsuz Duygular Nasıl Başa Çıkılır?

Bu birçok insan için ortak bir sorundur:Stresli olduğumuzda veya incindiğimizde ortaya çıkan olumsuz duygularla nasıl başa çıkacağız?Öfkemizi ve hayal kırıklığımızı ortadan kaldırmalı ve yokmuş gibi davranmalı mıyız, böylece bu duyguların sonuçlarını en aza indirebiliriz?Yoksa yanlış bir şey söyleyerek ya da yaparak işleri daha da kötüleştirme riskini mi almalıyız?


Bu duygularla ne yapacağınızı merak ettiyseniz, ancak olumsuz duygularla mücadelede yalnız değilsiniz.Birçok insan stres ve başa çıkma konusunda aynı soruyu soruyor.Kırılma, hayal kırıklığı veya öfke gibi olumsuz duygularla üstesinden geldiklerini hissettiklerinde, hiçbir şey hissetmiyormuş gibi davranmamaları gerektiğini bilirler, aynı zamanda olumsuz duygular üzerinde durup düşünmek de istemezler.Ancak çoğumuz bunların stresi azaltmak için sağlıklı stratejiler olmadığını duymuş olsak da başka hangi seçenekler var?


Olumsuz Duygularla Başa Çıkmayı Seçme

Duyguları görmezden gelmek ("öfkenizi doldurmak" gibi) onlarla baş etmenin en sağlıklı yolu değildir.Genel olarak konuşursak, bu onları uzaklaştırmaz, ancak farklı şekillerde ortaya çıkmalarına neden olabilir.


Kızgın veya sinirli hissetmek, bir şeyin değişmesi gerektiğinin bir işareti olabilir.Bu rahatsız edici duygulara neden olan durumları veya düşünce kalıplarını değiştirmezseniz, onlar tarafından tetiklenmeye devam edeceksiniz.


Ayrıca, hissettiğiniz duygularla uğraşmazken, fiziksel ve duygusal sağlığınızda sorunlara neden olabilirler.Bu nedenle, duygularınızı dinleyip sonra onları bırakmak için adımlar atmak önemlidir.


Duygularınızı Anlayın

  • İçinize bakın ve yaşamınızda stres ve olumsuz duygular yaratan durumları tespit etmeye çalışın.
  • Olumsuz duygular tetikleyici bir olaydan kaynaklanabilir: örneğin çok büyük bir iş yükü.
  • Olumsuz duygular aynı zamanda bir olayı çevreleyen düşüncelerimizin sonucudur; Olanları yorumlama şeklimiz, olayı nasıl deneyimlediğimizi ve bunun strese neden olup olmadığını değiştirebilir.

Duygularınızın temel görevi, sorunu görmenizi sağlamaktır, böylece gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz.


Yapabileceklerinizi Değiştirin

İlk tavsiye öğrendiklerinizi alın ve pratiğe dökün.Stres tetikleyicilerinizi azaltın ve kendinizi olumsuz duyguları daha az sıklıkta hissedeceksiniz.


Bu şunları içerebilir:

  • İş stresini azaltmak. 
  • İddialı iletişim uygulamalarını öğrenmek (böylece insanlar tarafından çiğnenmiş hissetmezsiniz).
  • Bilişsel yeniden yapılandırma olarak bilinen bir süreç yoluyla olumsuz düşünce kalıplarını değiştirmek.

Hayatınızda değişiklikler yapmak, olumsuz duyguları azaltabilir, ancak stres tetikleyicilerinizi tamamen ortadan kaldırmaz.Daha az hayal kırıklığı yaratmak için hayatınızda değişiklikler yaptıkça , bu duygularla başa çıkmak için sağlıklı yollar bulmanız da gerekecektir.

  • Düzenli egzersiz , duygusal bir yükselme ve olumsuz duygular için bir çıkış sağlayabilir.
  • Meditasyon , üzerinde çalışabileceğiniz bir iç “alan” bulmanıza yardımcı olabilir, böylece duygularınız o kadar da bunaltıcı hissetmez.
  • Hayatınızda eğlenmek ve daha çok kahkaha atmak için fırsatlar bulmak da bakış açınızı değiştirebilir ve stresi azaltabilir.
PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

0 comments: