Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Düzenli Egzersizin Faydaları

Düzenli Egzersizin Faydaları

Bilimsel araştırmalar, düzenli egzersiz yapan kişilerin fiziksel ve zihinsel olarak daha sağlıklı olduğunu, daha fazla enerjiye sahip olduğunu, daha net düşündüğünü ve daha iyi uyuduğunu göstermiştir.


Düzenli egzersiz alışkanlığı edinmenin de ruh halinizi iyileştirdiği, kaygıyı azalttığı, stresin etkilerini azalttığı ve özgüveninizi artırdığı bulunmuştur.


Düzenli Egzersizin Faydaları:

Fiziksel sağlığı ve yaşam kalitesini iyileştirir - Düzenli egzersiz, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, diyabet ve kolon ve meme kanserlerinden erken ölüm riskini azaltmaya yardımcı olur.Trigliseridleri azaltırken yüksek yoğunluklu lipoproteini (İyi kolesterol) artırır.Bu, arterlerinizdeki plak oluşumunu azaltarak kanınızın sorunsuz bir şekilde akmasını sağlar.Genel olarak bağışıklık sistemini güçlendirerek çeşitli hastalıklara karşı direnci artırır.


Psikolojik sağlığı iyileştirir - Düzenli egzersiz ruh halinizi iyileştirir ve depresyon ve anksiyete olasılığını azaltır.Fiziksel aktivite, sizi genellikle daha mutlu ve rahatlamış hissettiren çeşitli beyin kimyasallarını (endorfin) uyarır.Sadece daha iyi hissetmekle kalmayacak, düzenli egzersiz yaptığınızda daha iyi görüneceksiniz ve bu da özgüveninizi artıracaktır.


Enerji seviyenizi artırır - Fiziksel aktivite,dokularınıza oksijen ve besin sağlar.Kanı kalbinizde ve kan damarlarınızda dolaştırarak kardiyovasküler sistemin daha verimli çalışmasına yardımcı olur.Kalbiniz ve ciğerleriniz daha verimli çalıştığı zaman, zevk aldığınız şeyleri yapmak için daha fazla enerjiye sahip olacaksınız.


Kilonuzu yönetmenize yardımcı olur - Fiziksel aktiviteye girdiğinizde kalori yaktığınızı söylemeye gerek yok.Aldığınızdan daha fazla kalori yaktığınızda kilo verirsiniz.Asansör yerine merdivenleri kullanmak, öğle yemeği molasında yürümek veya sadece daha fazla hareket etmek bile egzersiz çıktınızı artırmanıza yardımcı olabilir.


Daha iyi uykuyu destekler - Düzenli egzersiz daha hızlı ve daha derin bir uykuya dalmanıza yardımcı olur.Uyku, vücudunuzun gün içinde yakıt olarak yakmak için şeker yakmasının bir yan ürünü olan vücudunuzda salgılanan kimyasallar tarafından sağlanır.Egzersiz ve fiziksel aktiviteyle ne kadar fazla şeker yakarsanız, bu kimyasallardan o kadar fazla açığa çıkar, böylece daha iyi ve daha derin uyumanıza yardımcı olur.Nihayetinde, iyi dinlendiğinizde üretkenliğiniz, ruh haliniz ve konsantrasyonunuz büyük ölçüde artar.


Düzenli Egzersizin Diğer Faydaları

~>Kas gücünü korumaya ve artırmaya yardımcı olur, dengeyi, koordinasyonu, reaksiyon süresini ve esnekliği geliştirir; hatta zihinsel konsantrasyonu artırmakta.

~>Kas çürümesini önler.Hareketsiz insanlar, 30 yaşından sonra her on yılda% 3 ila% 5 oranında kas lifi kaybederler, bu da 60 yaşına kadar kas lifi kaybının% 30'u anlamına gelir.Birçok hastalığın görülme sıklığını azaltır.Araştırmalar, düzenli egzersizin kolon kanseri riskini% 50'ye kadar azaltabileceğini ve meme kanseri riskini önemli ölçüde azaltabileceğini gösteriyor.

~>Hipertansiyon, yüksek kan kolesterolü ve diyabeti kontrol etmeye yardımcı olur.

~>Kaza sonucu yaralanma riskini azaltır ve kaza ve hastalıktan kurtulma süresini kısaltır.


Düzenli Egzersiz Yapmak İçin İpuçları

Herhangi bir egzersiz rutinine başlamadan önce, özellikle uzun süredir hareketsiz kaldıysanız veya 40 yaşın üzerindeyseniz, doktorunuza danışın.Ayrıca, inatçı veya şiddetli kas veya eklem ağrısı, göğüs ağrısı veya yorgunluk hissederseniz, asla bir aktiviteye veya egzersize devam etmeyin.

Küçük başlayıp daha fazlasını biriktirebilirsiniz.Daha az yoğun bir hedef, fiziksel aktiviteyi günlük rutininize daha kolay bir şekilde yerleştirmenize yardımcı olacaktır.

Çok yoğun aktivitelerin, düşük yoğunluklu aktivitelere göre daha kısa sürede daha fazla kalori yaktığını hesaba katın.

Şu anda bildiğimiz gibi, egzersiz ruh halini iyileştiriyor, ancak yeni araştırmalar, müzikle çalışmanın yanı sıra eğlence ve motivasyon sağlamanın da sporculara bilişsel bir destek sağlayabileceğini gösteriyor.

PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

0 comments: