Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Korkularla Yüzleşmek

Korkularla yüzleşmek

Her ne olursa olsun, korkuların üstesinden gelmek zor olabilir, ancak fethedildiğinde çok özgürleştirici olabilmekte. 


Korku, belirli bir acı veya tehlike beklentisiyle yaşanan bir duygudur ve genellikle kaçma veya kavga etme arzusu ile birlikte görülür.Gerçek veya hayali olabilir. 


Kesinlikle her zaman kötü bir şey değildir.Korku, yaklaşan tehlike veya yaşamı tehdit eden bir durum için bir uyarısinyali olarak hizmet ettiğinde, bu gereklidir ve yaşamı koruyucudur(hatırlayın savunma mekanizmaları konusunu;anksiyeteler,panik ataklar,titreme,bayılma gibi).Belli durumlarda hissetmeseydik, uygun şekilde tepki vermezdik ve kendimizi büyük bir riske atardık. 


Bir korku hayal edilirse veya mantıksızsa, felç edici olabilir ve bizi hayatı tam ve verimli bir şekilde yaşamaktan alıkoyabilir.Reddedilme korkusu, aptal görünme veya başarısızlık gibi birçok hayali korku yönetmeyi ve üstesinden gelmeyi öğrenmemiz gereken korku türleri.Hayatlarımızı kontrol etmelerine izin verirsek, asla ileriye gidemeyiz veya olabileceğimiz her şey olmaya çalışmayız. 


Korkunun Üstesinden Gelme Stratejileri

  1. Korkuyu kabullenmek. Hayali veya gerçek olsun, korkunun üstesinden gelmenin ilk adımı onun var olduğunu kabul etmektir.Hepimizin korkuları var; insan doğası.Onları inkar etmek ya da görmezden gelmek onları uzaklaştırmaz.
  2. Sorunu anlamak ve çözümler. Nereden geliyor?Gerçek mi yoksa hayal mi?Örneğin, mantıklı bir sonuca kadar düşünürseniz, başınıza gelebilecek en kötü şey nedir?Bunun ne olabileceğini belirledikten sonra, kendimize bununla başa çıkıp çıkamayacağınızı sorabiliriz.
  3. Yüzleş. Hissetmek için kendinize izin verin ve sonra yine de yapın.Korkunuza ve davranışınıza rağmen hareket edin, kişisel gelişim için bir meydan okuma ve daha güçlü olma fırsatıdır.
  4. Kalıcı olmalı. Korktuğunuz şeyi tekrar tekrar yapın.Bunu defalarca yaparak sizin üzerindeki gücünü kaybeder ve siz ona karşı daha az savunmasız hale gelirsiniz.
  5. Cesaretinizi geliştirin. Cesaret geliştirerek özgüven ve direnç geliştirirsiniz.Ayrıca tüm korkularla yüzleşmek için sağlıklı bir yaklaşım içinde yaşamayı geliştirirsiniz.
PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

0 comments: