Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Sınavların ertelenmesi sizi strese sokmasın

Sınavların ertelenmesi genel olarak sınava hazırlananların modunu düşürmüş görünüyor. 
Sınava hazırlanmak uzun bir maraton. En başından beri hazırlananlar bu maratonu atlatıp rahat bir nefes almak istiyordu. Haliyle ertelenmesi moral bozukluğuna yol açtı. Sınava hazırlananların birçoğu sınava girene kadar 12 aylık bir çalışma sürecini geride bırakmış olacak. Bu gerçekten uzun bi süre. Birçok şeyden fedakarlık veriliyor. Kiminiz okula giderken bir yandan sınava hazırlanıyor kiminiz uykusundan fedakarlık ederek aylardır uyumuyor kiminiz kaç yazdır rahat bir tatil geçiremiyor.Hayalleriniz için ortalığın karışık olduğu bu birkaç günlük sürede modunuzu düşürecek kişilere kulaklarınızı kapatmak en sağlıklısı olacaktır. Yaşananlar üzerine çok fazla konuşmak ne yazıkki çözüm değil. Yeni sınav tarihlerine odaklanıp planlarınızı ona göre yapmalı ve krizi fırsata çevirmelisiniz. 

Bunu nasıl yapacağımız konusuna gelirsek öncelikle bir programa göre ilerleyenler bu programa aynen devam etmeliler. Yaz ayı geldiğinde sıcağın etkisiyle ders çalışma oranlarında azalma ve motivasyonda kayıplar olabiliyor. Bu yüzden sınav tarihleri değişmemiş gibi programınıza devam etmelisiniz. Kalan zamanı bol soru ve denemeyle geçirmek size çok büyük yarar sağlayacaktır. Bunun yanında bazı dersleri zaman sıkıntısı çektiğiniz için çok yüzeysel çalışmış olabilir ya da az soru çıktığı için hiç çalışmamış olabilirsiniz. Bu dersleri yeniden gündeminize alabilirsiniz. Hiç başlamayanlar veya dağınık bir şekilde çalışanlar öncelikle kendilerine bir plan yapsınlar ve okulların olmadığı bu 1 aylık süreyi kamp yaparak eksikleri tamamlayarak geçirsinler. 

Bunlara ek olarak her ders için haftalık ve aylık hedefler belirleyerek sürecinizi yönetebilir bitirilmesi gereken konuları ve dersleri görebilirsiniz. Programlarınızı buna göre hazırlayabilirsiniz. 
PAYLAŞ
Banner

YORUMLAR:

2 comments:

  1. Bu zor günleri lehimize çevirebilmeliyiz o kadar haklısınızki, çalışma sürecinde herkese başarılar dilerim🌺

    YanıtlaSil
  2. Oğlum evde ders tekrarı, soru bankası derken kafayı çizmek üzere. Evden de çıkamıyor. Allah herkesin yardımcısı olsun. Gerçekten de zor.

    YanıtlaSil