Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Çok maksatlı amfibi hücum gemisi LHD projesi

Türk Deniz Kuvvetleri için gelişim sağlanması gerekli alanlardan biri de intikal kabiliyeti ve hareket kabiliyetidir. Geçen on yıllık süre içinde küresel veya bölgesel olarak yaşanan olaylar,
Türk Deniz Kuvvetlerinin değişkenlik gösteren olaylar karşısında ani reaksiyon gösterebilen, kriz bölgelerinde harekât icra edebilen, afet ve insani yardım yapabilen bir yapıda kuvvete ihtiyacı olduğunu göstermiştir. Bahse konu ihtiyaç, uzak mesafelere güç aktarımı yapabilen, hava imkân ve kabiliyeti olan, geniş hacmi ile araç ve insanların belli bir süre korunaklı şekilde barınabileceği Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD)nin tedarik edilmesini dikte ettirmiştir. LHD Projesi; LCM (Mekanize Çıkarma Aracı), AAV (Amfibi Hücum Aracı), LCVP (Zırhlı Personel Taşıma Aracı), rehberleme maksatlı komutan vasıtası ve RHIB (Sert karinalı şişme bot) tedariklerini kapsamaktadır. LHD, helikopterler ile birlikte muhtelif amfibi araç ve Amfibi Deniz Piyade Taburunu taşıma kabiliyetine sahip olacaktır. LHD sözleşmesi 1 Haziran 2015 tarihinde imzalanmış ve proje faaliyetlerine 18 Eylül 2015 tarihi itibarı ile başlanmıştır. Türk Deniz Kuvvetlerinin ayrıca, amfibi harekâtta ani reaksiyon göstermek maksadıyla LHD’de konuşlandırmak üzere Hava Yastıklı Çıkarma Aracı projesi de bulunmaktadır.

Türk Deniz Kuvvetlerinin ilk LHD’si olacak ANADOLU’un “İlk Sac Kesim Töreni” 30 Nisan 2016 tarihinde Sedef Tersanesi’nde icra edilmiştir. LHD’nin 2021 yılında Türk Deniz Kuvvetlerinde hizmete girmesi planlanmaktadır.

Sınıf ve tipi:Amfibi hücum gemisi
Tipi:LHD( UÇAK GEMİSİ DEĞİLDİR)
Deplasman:28,000 ton tam yüklü
Uzunluk:232 metre
Genişlik:38 metre
Yükseklik:58 metre
Güverte:5440 m2
Rampalar:Ski-JumpKurulu
güç:5 Adet 8000 KW Man 16 V 32/40
İtme gücü:Kıç İtici 2 adet 11 MW Sıemens e Sıpod - Baş İtici 2 adet 1500 KWHız:20-21 knot (37-39 km/hz)Tekne ve iniş
Gemi taşıtı:4 adet Mekanize Çıkarma Aracı (LCM) veya 2 adet Hava Yastıklı Çıkarma Aracı (LCAC), 2 adet Personel Çıkarma Aracı (LCVP)
Kişi kapasitesi:56 uçuş pesoneli, 50 hastane personeli, 200 karargah pesoneli ve 550-700 kişilik amfibi komandosu
Mürettebat:348 kalıcı personel
Silah donanımı:2 adet Phalanx Block 1B - 5 adet Stop - 1 adet RAM
Uçak mevcudu:2 İnsansız hava aracı, 8 adet orta yüklü helikopter, 4 adet atak helikopteri, 2 adet seahawk genel maksat helikopteri, 6 adet Lockheed Martin F35B savaş uçağı
Havacılık imkanları:6 İniş Alanı ve 1 Uçuş Rampası
PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

0 comments: