Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

ARTİSTİK SUÇLU

ARTİSTİK SUÇLU

İp cambazı Philippe Petit… Dünya tarihindeki en yüksek yerdeki yürüyüşü ile artistik suçlu unvanını aldı.Her şeyi en baştan anlatmak bu maceraperest adamı daha iyi anlamamıza kolaylık sağlayacaktır. Fransız olan Philippe Petit 13 Ağustos 1949’da Nemours bölgesinde dünyaya gelmiştir. Çocukluğundan beri hokkabazlığa merak salan Philippe henüz 16 yaşındayken ilk ip üstündeki yürüyüşünü gerçekleştirir. Ve o gün bu işe tutkuyla bağlanır. Birçok alıştırmalar yaparak kendini geliştirir ve ilk gerçek ip yürüyüşünü 21 yaşında Paris’teki Notre Dame Katedrali’nin kulelerinde yapar. Philippe artık gerçek bir ip cambazıdır. Birçok yerde ip cambazlığı yapmaya devam eder. Bunlardan biride ikinci en büyük gösterisi olan Sidney’deki Sidney Liman Köprüsü üzerinde yapmış olduğu yürüyüştür.


İp cambazlığını büyük bir tutkuyla yaparken aynı zamanda inşaat bölümünü okuyor. New York’taki mimari yapıları inceliyor, bu mimari yapıların denge sistemleri hakkında birçok yazı okuyor. New York’un fizik, yer çekimi ve meteorolojisi ile ilgili birçok araştırma yaparak hesaplamalar yapıyor. Peki bir Fransız’ın okyanus ötesindeki bir ülke olan Amerika’daki bir şehri bu kadar neden araştırır?


Çünkü Philippe’in asıl hayali New York’ta bulunan 400 metre yükseklikteki İkiz Kuleler ‘de yürümekti. 17 yaşında magazin dergisi okurken İkiz Kulelerin yapımıyla ilgili bir haber görür. Ve o gün direk kararını vererek bu kulelerin arasında iple yürüme hayalini kurmaya başlar. Bu kararı aldıktan sonra inşaat bölümünü okumaya başlayıp 6 yıl boyunca bu yürüyüş için çalışır.


Ve 6 yılın sonunda o gün gelmiştir. 7 Ağustos 1974… Henüz 25 yaşında olan Philippe kule görevlilerini atlatarak kulenin üstüne çıkar. Telini iki kulenin arasına çeker ve 400 metre yükseklikte olan iki kule arasındaki yürüyüşüne başlar. New York halkı şok ve endişe içerisinde bu genci izler. Philippe’in bir kuleden diğer kuleye geçişi tam 45 dakika sürer. Tam 45 dakika boyunca incecik bir ipin üstünde elinde bir sopayla 400 metre yükseklikte yürür. İşte o gün Philippe Peter tarihte bir ilk gerçekleştirerek hayatımıza girer.


Heyecanı seven, maceraperest ve kendisinin de söylediği gibi yaşamayı çok seven Philippe Petit’in serüveni bu şekilde. Hayata karşı ilham veren bu adamın hikayesi eğer sizi de etkilediyse hikayesinin anlatıldığı 2008 yapımı Man on Wire belgeselini ve Joseph Gordon’un oynadığı 2015 yapımı The Walk filmini izleyebilirsiniz.

“Sezgilerinizi takip edin, birileri bazı şeyleri gerçekleştirmenin imkânsız olduğunu söyleseler bile doğru ya da yanlış hayallerinizi gerçekleştirmeyi deneyin.” 

                                                                                                       Philippe Petit

PAYLAŞ
Banner

Rabia Sivritepe

YORUMLAR:

0 comments: