Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Aşırı duyarlı olmak (Hassas kalpler)

Aşırı duyarlı olmak hassas kalpler

Özgüveniniz düşük olduğunda olur.Başkalarının size yönelik sözlerinden kaçamayabilirsiniz, ancak buna nasıl yanıt vereceğinizi seçebilirsiniz.


Söylenenlere Dikkat Edin


Belki onların yorumları hiçbir şekilde kritik değildir ama siz onları öyle yorumluyorsunuz.Size yönelik konuşmaların kendi güvensizliklerine dayanması söz konusu olabilir.Kendinize karşı öfkeyle tepki vermek yerine insanların sizinle ilgili yorumlarını düşünmek için zaman ayırın.


Size yönelik söylemlerin haksız olduğunu düşünüyorsanız, bunu söylemekten çekinmeyin


Düşük benlik saygısı ile mücadele ettiğinizde, hakkınızdaki olumsuz ifadeleri körü körüne kabul etme alışkanlığını edinmek kolaydır.Sağlıklı bir benlik saygısı geliştirmek, sizin hakkınızda neyin doğru olduğunu belirlemek ve bu gerçeği ifade etme güvenine sahip olmakla ilgilidir.


Gerçekten yaptığınız hataların farkına varın


Kendinizi geliştirmek için harekete geçin.Yapılan hataları sakince kabullenmenin ne kadar önemli olduğunu bilinmeli.Her hatanın seni gelişme potansiyeli olmayan korkunç biri olduğuma ikna etmesine izin verirsen, hedeflerinin peşinden asla gidemezsin.


Kafa yorma


Sizi üzen yorumlara kafa yormak sadece daha fazla üzülmenize yol açar.Kendin hakkında daha kötü hissetmeni sağlar.Zihniniz sizi, bunun tüm dikkatinizi hak ettiğine inandırsa bile, tekrar tekrar gözden geçirmenin gerçekten bir anlamı yok.Birinin senin hakkında söylediklerini değiştiremezsin.Geçmişte kaldı.

PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

0 comments: