Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Yeni yıl yuvarlanırken; hedefler

Yeni yıl yuvarlanırken; hedefler

Hedefinizde başarısız olmaya devam ettiğinizde, bu yıllık hedef zararlı olabilir.Sürekli olarak bir hedefe ulaşamazsanız, muhtemelen cesaretiniz kırılmış ve hayal kırıklığına uğramış hissedeceksiniz.


Yıllık Hedefinizi Yeniden Düşünün


Sürekli olarak ulaşmadığınız veya ilerleme kaydetmediğiniz yıllık bir hedef (veya aylık bir alt hedef) gördüğünüzde bir adım geri atın ve yeniden değerlendirin.Bu hedef sizin için gerçekten önemli mi?Belki de bu hedefe ulaşırken baskı hissediyor musunuz? 


Bazen bu yansıma sırasında başarının sizin için düşündüğünüz kadar değerli olmadığını fark edeceksiniz.Belki de mükemmeliyetçilik durumu etkiliyor.Hedefinizi daha küçük, daha kolay yönetilebilir parçalara bölün.


Zararlı Yıllık Hedefinize Mola Verin


Bazen bir hedefe doğru çok çalışmak ezici gelebilir.Bir veya daha fazla hedefin peşinden yorulduysanız, ara vermenizde bir sakınca yoktur.Kendinize bir hafta veya bir ay boyunca hedefsiz yaşamak için izin verin bu süreçte gerçekleştirmek istediğiniz belirli başarıları yazmayın; bunun yerine tek görevlerinizi yapın.Büyük olasılıkla, hedef odaklı olmayan bir dönemden kendinizi yenilenmiş ve planladığınızdan daha erken hedef belirleme masasına geri dönmüş olarak bulacaksınız. 


Hedef belirlemeyi tamamen bırakma fikri konusunda gerginseniz, bunun yerine kendinizi sakinleştirmeye çalışın.Örneğin; dört aylık hedef belirlemek yerine sadece bir tane belirleyin.Büyük, ulaşılması zor bir hedef seçmek yerine, daha küçük ve daha ulaşılabilir bir hedef için çalışın.


Normalde hedeflerinizin beyaz tahtaya yazıldığını, banyo aynanıza, dolaplara asıldığını veya başka bir göze çarpan yerde sergilendiğini görmekten hoşlanan görsel bir kişi olabilirsiniz.Eğer öyleyse, bu görsel ipuçlarını ortadan kaldırmak, hedeflerinizin kendi kendine neden olduğu baskıdan çok ihtiyaç duyulan bir miktar teselli sağlayabilir. 


Yıllık hedeflerin kendileri birçok insan için iyi bir şey olsa da, zihinsel sağlığınızı olumsuz yönde etkileyen zararlı yıllık hedefler olmadığından emin olun.

PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

0 comments: