Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

SQUİD GAME

                                                                  SQUİD GAME

Squid Game çıktığı günden itibaren dünyada büyük bir yankı uyandırmayı başardı. Gelin biz de yakından inceleyelim. Squid Game 1 sezon 9 bölümden oluşan bir Kore dizisidir.

Squid Game kelime manasıyla kalamar oyunu demektir. Kalamar oyunu Kore’de oynanan bir çocuk oyunudur. Kalamar oyunu çok oyunculu bir oyun olmak üzere hücum ve savunmadan oluşmaktadır. Dizinin başlangıç kısmında da çocukların kalamar oyunu oynadığını görmekteyiz.

Squid Game’in konusu maddi sıkıntılar yaşan yüzlerce kişinin borç bataklığına saplandıkları bir an da gizemli bir adamın onlarla bir oyun oynayarak onlara para vermesiyle başlıyor. Maddi sıkıntılar yaşayan bu insanlar gizemli adamın onlara kart vermesiyle oyunlar oynayarak kolay yoldan para kazanacaklarını düşünüp oyunlara dahil olurlar. Lakin oynanan oyunlar onların sandıkları kadar masum değildir. Çünkü oynadıkları oyunlarda kaybedenler ölmektedirler. Her dizide olduğu gibi Squid Game’de de hem strateji hem de zekâ olarak bir kişi ön plandadır. Lakin finale baktığımızda zeki kişinin kazandığını görmeyiz. Squid Game’in yazarı ve yönetmeni olan Hwang Dong-hyuk bu durumu şöyle açıklamaktadır. “Genelde böyle filmlerde karmaşık oyunları çözen bir dahi ortaya çıkar. Fakat biz çocuk oyunlarından en basit olanlarını seçtik. Bu bir kahramanın oyunu kazanmasıyla ilgili değil. Dizi tamamen kaybedenlerin hikayesiyle ilgili.” Bir açıklamada bulunmuştur. Diziye baktığımızda başrol oyuncusunun 6 oyunu kazanıp parayı almasına rağmen o paraya hiç dokunmadığını görüyoruz. Çünkü başrolümüz parayı kazanmak uğruna birçok şeyini kaybetmiştir. Bu yüzden para artık umrunda değildir. Dizimizin son kısmında başrol oyuncusunun saçını parlak kırmızıya boyadığını görüyoruz. Dong-hyuk bu konu hakkında şöyle bir açıklamada bulunmuştur. “O olduğumu hayal ettim ve kendi kendime dedim ki “saçlarını asla boyamayacağını düşündüğün renk nedir?” sonra Gi-hun’un saçlarını asla kırmızı renge boyamayacağı sonucuna vardım. Bu onun yapacağı en çılgınca şey olurdu.” Dong-hyuk parlak kırmızı saçların Gi-hun’un “içindeki öfkeyi” ve ölümcül Squid Game organizatörlerine karşı hiddetini “gerçekten gösterdiğini” ekledi. 

 Diziyi genel anlamda beğendiğimi dile getirmek isterim. Lakin aşırı şiddet içermektedir. Bu yüzden 18 yaş altının izlemesini tavsiye etmem.

PAYLAŞ
Banner

YORUMLAR:

0 comments: