Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Sadakatsizlik Psikolojisi

Sadakatsizlik Psikolojisi

Sadakatsizlik, ego tatminini aramaktan intikam almaya kadar çok çeşitli nedenlerle olur.Anlamak için, neden ilk etapta ilişkilere girdiklerini anlamamız gerekir.İlişki iki kişinin girdiği bir sözleşmedir.Bu sözleşmenin, taraflardan birinin uyması beklenen yazılı olmayan hükümleri vardır.Örneğin, her bir taraf diğer taraftan sevgi, güven ve arkadaşlık bekler.Benzer şekilde, iki kişi de cinsel ve duygusal tatmin ihtiyaçlarını karşılamak için bir ilişkiye girer.


Bir ilişkideki bir kişinin ihtiyaçları artık karşılanmadığında, ayrılmaya çalışacaklarını güvenle varsayabiliriz.Önemli soru şudur: İnsanlar -bir ilişkiden memnun değillerse- ilişkiyi tamamen bitirmek yerine neden aldatır?


Basit cevap, bir ilişkiyi tamamen bitirmenin maliyetinin çok büyük olmasıdır.Örneğin, bir kadının ekonomik olarak bağımlı olduğu bir erkeği terk etmesi daha zor olabilir.Benzer şekilde, bir erkeğin çocuk sahibi olduğu bir kadını terk etmesi içinde daha zor olabilir.


Neden erkeklerin ve kadınların ilişkisi var?

Erkekler çoğunlukla seks için, kadınlar aşk(duygusal bağ) için ilişkiye girer.Bu nedenle, erkekler cinsel olarak tatmin olmazlarsa ve kadınlar da ilişkilerde duygusal olarak tatmin olmazlarsa aldatmak için sebepleri vardır.İlişkilerinden memnun olmayan erkeklerin fuhuş veya eskort hizmetlerini kullanma olasılığı kadınlardan daha fazladır ve kadınların bu tür hizmetleri kullanması nadirdir.Kadınlar bu tür hizmetleri kullandıklarında sevişmek dışında da yapmaktalar; bunlar arasında sarılmak, konuşmak, romantik bir akşam yemeği yemek veya hiçbir şey söylemeden veya yapmadan sadece birlikte uzanmak yer alır.


Erkekler cinsiyeti aşktan ayırabilirken; kadınlara göre seks neredeyse her zaman sevgiye eşittir. 


Diğer sadakatsizlik nedenleri

Sadakatsizliğin gerçekleşmesi için yeni eş, en azından sadakatsizlik yapan kişinin gözünde, önceki eşten daha fazla eş değerine sahip olmalıdır.Bir erkeğin karısını bir metresiyle aldatması için, ikincisinin genellikle karısından daha çekici olması gerekir.Bir kadının kocasını aldatması için de yeni erkeğin bir şekilde kocasından daha iyi olması gerekir.


Mükemmel ve mutlu ilişkiler içindeymiş gibi görünen ama eşlerini aldatan insanlar da epeyce var.Çoğu zaman bu durum kişinin kendi psikolojik yapısıyla ilişkiden veya ilişki partnerinden daha çok ilgisi vardır.Eğer adam çocukluğu boyunca genel bir dikkat eksikliğinden muzdaripse, muhtemelen aldatma yapacaktır, çünkü kaybedilen dikkati geri almak onun için önemlidir.


Kimliklerimiz davranışlarımızla yakından bağlantılıdır.Sadakatsizlik, bir kişinin mevcut kimliğinden memnun olmadığı için olabilir. Yenisini denemek ya da gençlik gibi eski, sevilen birini yeniden yaşamak isterler.

PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

0 comments: