Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Üretken Zihniyetin Unsurları

Üretken Zihniyetin Unsurları

Sürecin tadını çıkarırken sahip olduklarınızdan en iyi ve en iyisini yapmaktır.Kim olduğumuzdan ve sahip olduğumuz şeyden en iyi şekilde yararlanmak için bu amaca ulaşmamıza yardımcı olan belirli nitelikler veya özellikler vardır.


Üretken bir zihniyetin unsurları

Merak - Yeni fikirleri ve kavramları arama, sorgulama ve keşfetme isteği.Yeni şeyler bilme ve öğrenme isteği ve arzusudur. 

Arzu veya Motivasyon - Arzuları geliştirin.Arzu veya motivasyon olmadan bizi ilerlemeye ve gelişmeye sevk edecek hiçbir şey yoktur.Atalet, arzunun tam tersi ve ilerlemeyi yok edicidir.

Vizyon - İstediğiniz şeyi görselleştirebilmek, ona odaklanmanıza yardımcı olur ve sonucun neye benzeyeceği konusunda size bir fikir verir.Aklımızda o resim olmasaydı, bir hedef için çabalamak daha zor olurdu(hayal etmek gibi varsayıp gözünün önüne getirmek).

Eleştirel Düşünme - Bir durumu objektif bir şekilde değerlendirme veya gerçekte nasıl olduğunu görme yeteneği kazandırır.Artılara ve eksilere bakarak ve uygun ayarlamaları yapmaya istekli olunmalı.

Özgüven - Tamamen yetenekli olduğunuza ve yola çıktığınız şeyi yapabileceğinize olan inanç ve inanç. Olmadan kendine güven ve inanç size ulaşamaz tam potansiyelini .

Sürdürmek - Çoğu şey kolay gelmez.Engelleri ve zorlukları aşmaya istekli olarak olunur.Hedeflerimize ulaşmak için kendinize meydan okuyun ve ısrar edin.Koşulların, başkalarının fikirlerinin veya aksaklıkların başarı kararlılığınızı engellemesine izin vermemeli.

Olumlu tutum veya bakış - Tutumunuz; olumlu veya olumsuz sizi var edebilir veya bozabilir.

Açık fikirlilik - Yeni ve yenilikçi fikirler üretmek için açık fikirli olmak gibisi yoktur.Esnek ve açık fikirli olduğunuzda çığır açan deneyimlere açık olursunuz.

Denge - Nihayetinde, iyi çalışmak ve yaşamdan en iyi şekilde yararlanmak için dengeyi korumalıyız.Hedeflere doğru çalışmak önemlidir, ancak gençleşmek ve yeniden canlanmak için de zaman ayırmalıyız.Çok fazla şey yapmak veya herhangi bir şeyi çok zorlamak tükenmişliğe ve hayal kırıklığına yol açabilir(kaliteli zaman,yeterli düzenli çalışma prensip).

PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

0 comments: