Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

PAY İT FORWARD- İYİLİK YAP İYİLİK BUL

film

 Filmde “Dünyayı değiştirmek için bir fikir üret ve gerçekleştir.”  diyen bir öğretmen ve bunu hayata geçirmek için uğraşan 11 yaşındaki Trevor’un öyküsü anlatılmaktadır.

Bir cümle ile dünyayı nasıl etkileyebileceğini gösteren Trevor’un basit gibi görünen projesi ile oluyordu. Projede bir kişi üç insana iyilik yapacak ve o insanın hayatını düzeltecekti. Ardından o üç kişiden her biri de başka üç kişiye iyilik yapacaktı. Böylelikle bir “İyilik Zinciri” başlatılacaktı.                                                    

Trevor ilk başta evsiz birine yardım etmeye çalışmıştı ama o evsiz yine eski hayatına geri dönmüştü. Bu yüzden ilk kişide başarısız olmuştu. Daha sonra öğretmenini düzeltmeye çalışmıştı. İlk başlarda her şey güzel giderken bir anda öğretmeni onu yanlış anlar ama aslında orada onun kalbine dokunmuştu. Daha sonra annesi ve öğretmeni arasında bir ilişki başlar ve bu ilişkinin sürmesi için Trevor elinden geleni yapar.

Alkolik olan annesi alkolü bırakmıştı. Kendi için bir değişim yapmıştı. Ardından bunu anneannesine anlatıp eğer isterse Trevor’un doğum gününe gelebileceğini söyler. Bu fikir ile anneannesi bunu uygulamak için birine yardım eder ve ardından bu zincire bir kişi daha eklemiş olur. Böylelikle iyilik zinciri başlamış olur. Yardım ettiği adam sayesinde bu olay bir muhabire kadar gider. Muhabir bunun nereden çıktığını bulmak için araştırmaya başlar ve çoktan Trevor’un bu projesi başka şehirlere de yayılmıştır bile. Ardından Trevor ile görüşen muhabir, onunla bir konuşma yapar. Böylelikle neredeyse artık tüm dünya onun projesini biliyordu.

Sonunda ise Travor’un başına trajik bir olay gelir… Devamını da izleyin derim 😊

Kendi değerlendirmemde bahsetmek istersem eğer şu an ki dünyaya baktığımız zaman bu projeyi gerçekleştirmek çok zor olabilir gözükse bile üç kişinin hayatına dokunmak yerine bir kişinin hayatına dokunabiliriz ya da bir hayvana yardım edebiliriz. Biz yeter ki iyilik yapmak isteyelim. Bu büyük bir şey olmak zorunda değil. En basitinden bir çocuğun başını okşa, markete girdiğinde kasiyere kolay gelsin de. Böylelikle basit gibi görünen ama insanın kalbine dokunacak iyilikler yapalım. Hem atalarımızın dediği gibi damlaya damlaya göl olur. Küçük küçük iyilikler bir araya gelerek güzel bir dünya bırakabiliriz. Hadi ne duruyorsun. Hayatı güzelleştirmek için bir adım at.

İYİ SEYİRLER 😊

PAYLAŞ
Banner

Şeyma TURHAN

YORUMLAR:

1 comments:

  1. Ben bu filmin başını biraz izlemiştim.Filmdeki öğretmen öğrencilerinden dünyayı değiştirebilmek için yanılması gereken üç mü dört müydü tane ödev verir, bunları kaydetmelerini gelip paylaşmalarını ister filmim içindeki baş çocuk karakteri başlar hikayede yürürken,görürken derken sokakta evsiz birini görür ta evine kadar hiç sormadan bu saçma geldi izlemedim sonrasını.

    (Ömer faruk)

    YanıtlaSil