Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

SİNEKLERİN TANRISI

SİNEKLERİN TANRISI


Değerli okurlar uzun bir zamandan sonra tekrar merhabalar.Umarım sağlıklı ve iyisinizdir ve umarım ki her şey yolundadır.Bu yazımda  William Golding'in Sineklerin Tanrısı adlı kitabından bahsetmek istedim.Öncelikle bu kitabı okumadan önce çok korkmuştum. Ama hiç de korktuğum gibi olmadı. 

Bu kitap önceleri çocuklar hikaye kitabı olarak yazılmış bir es er olarak nitelendirilmiştir.Aslında sadece çocuklar için yazılmamıştır.Her düzey okuyucu için uygun bir kitaptır. 


Kitap Atom savaşı sırasında 6-12 yaş arasındaki Britanyalı çocukların güvenli bir yere götürülmek üzere bindikleri uçakta saldırıya uğramalarını bu saldırı sonucunda bir adaya düştüklerini ve bu adada verilen mücadeleyi anlatmaktadır. 


Kitaptaki karakterler Ralph, Domuzcuk, Jack, Roger, Simon'dur.


Uçak düştükten sonra bir araya gelen Ralph ve şişman aynı zamanda miyop olan çocuk adada buldukları deniz kabuğunu da yanlarına alırlar.Daha sonra Jack'in kabilesi ile karşılaşırlar. Şişman ve miyop olan çocuğa "Domuzcuk" lakabını takarlar.Çocuk durumdan rahatsız olduğunu söylese de kimse onu dinlemez.Gruptaki en akıllı çocuk da aslında odur.Tüm mantıklı fikirler onun aklına gelir.Ama fiziksel özelliklerinden dolayı kimse onu dinlemez. Bir toplantı düzenlerler.Bu toplantıda domuzcuk adaya bir lider seçmeleri gerektiğini söyler.Oy birliği ile Ralph lider seçilir.Toplantılarda deniz kabuğu elinde olab kişi konuşur diye bir kural bekliyorlar.Yine aynı zamanda bu toplantıda daha ateş yakmaları gerektiği ve bu ateş sayesinde denizden geçen gemilerin onları fark etmesi sağlanacaktır.Jack ve kabilesi de domuz avlayarak adadaki çocukların yemek ihtiyacını karşılayacaklardır.


Kitabın sonuna doğru çok fantastik olaylarla karşılaşıyoruz.Bir yandan da bu olayların gerçekçi bir dille yazılmasına da şahit oluyoruz.Ben kitabı okurken aşırı heyecanlandım acaba bundan sonra ne olacak diyerek sayfaları çevirdim.Beni en çok etkileyen şey ise Domuzcuk lakaplı çocuğun itibarsızlaştırılması oldu.Yazar kitaptaki karakterler üzerinden iyi, kötü ayrımını da okuyucuya sezdirmektedir. Şimdiden iyi okumalar :))


Sağlıkla kalın 🌸.

PAYLAŞ
Banner

Merve GÜRDAĞ

YORUMLAR:

0 comments: