Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Bırak ve rahatla

BIRAK VE RAHATLA
Merhaba sevgili okurlar.Bugün Adem Güneş'in "Bırak Ve Rahatla" eseri ile karşınızdayım.Hem kişisel benliğiniz için hem de psikoloji alanına ilgililer için önerebileceğim benim çok severek okuduğum bir kitaptı. 

Öncelikle kitabımızın yazarı Adem Güneş'ten biraz bahsedelim.1969 Ankara doğumlu Adem Güneş ilk, orta ve lise eğitimini Türkiye'de tamamladıktan sonra Rotterdam Üniversitesinde Pedagoji bölümünden mezun olmuştur.Yazarın yayımlanmış hem Türkçe hem de İngilizce birçok eseri vardır. 

Peki 'Bırak Ve Rahatla' kitabı bize ne anlatır?Kitabın ana fikri kişinin kendi kendini nasıl onarabileceği ile ilgilidir.Kitapta 6 haftalık bir program içerisinde 'Duygusal Farkındalık Eğitimi' veriliyor. 1.hafta Yalıtım 2.hafta Hissi Hissetme ve Hissi Yönlendirme 3.hafta Biyolojik Ritmin Düzenlenmesi 4.hafta Duyguyu Yönetmek 5.hafta Kaygıya Rağmen Bırakma 6.hafta İnsan ile Temas ve 7.hafta ile de Yalıtımdan Çıkış ile bölümler son buluyor.Her bir bölümde tekniklerin nasıl yapılacağı ve ne yarar sağlayacağı ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır.Bölüm sonunda ise bu teknikleri uygulayanlardan Adem Güneş'e dönüş sağlayanların hikayeleri var. 

Bazen öyle anlar olur ki duygularımızı anlamlandıramayıp yönetemeyiz.Duygularımızın kontrolüne gireriz.Kaygılarımız, korkularımız ve öfkemizle baş etmek de zorlanır hayatımıza devam etmekte zorluklar yaşarız.Bu düzenin içinde kendimizi kaybeder ve asla bu durumdan kurtulup eskiye dönemeyeceğimizi düşünürüz.Oysaki zarar görmüş duygularımızı onarmak, onarılmış duygularımızla iç genişliği sağlamamız mümkündür.İşte tam bu noktada Adem Güneş bize ışık oluyor.

Bırak Ve Rahatla kitabı, geçmişini onarmak ve gerçek kendiliğini bulmak isteyen herkes için..

Umarım hepimiz kırık benliklerimizi onarır; hayatın güzellikler penceresinden bakabilmeyi başaranlardan oluruz. İyi ki varsınız...💜💜

PAYLAŞ
Banner

Psk.Dan.Betül Matur

YORUMLAR:

2 comments: