Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Dünyanın En Hızlı Elektrikli Uçağı

Dünyanın En Hızlı Elektrikli Uçağı uçmaya hazır.

Halihazırda en hızlı elektrikli uçak rekoruna (saatte max 340 km/h ile Extra 342LE) sahip; Rolls-Royce şirketi geliştirdiği ionBirs (Accelerating the Electriffication of Flight) modeli ile bu rekoru kırmaya epey bir kararlı.İngiltere menşeili şirketin mühendislerinin verdikleri bilgilere göre, bizzat kendilerinin tasarladıkları 500 beygir gücündeki motorla saatte 480 km/h hıza kadar çıkabilecekler.Rakip tarafın gövde 330LE modelinden tamamıyla farklı olmakla beraber onların 20 dakikalık kesintisiz seyrüsefer kapasitesini düşündüğümüzde, bu ise 8 saatlik kesintisiz bir uçuş kapasitesi ile önde.


Şimdiye kadar üretilmiş en güçlü batarya ile çalıştırılacak.Kendi ülkesindeki devlet desteğiyle ilk uçuşun bu yılın sonlarında yapılması planlanıyor.Maksimum termal koruma sağlamak için 6.000 paketlenmiş pil hücreden oluşur.Uçak tek bir şarjla 250 mil, yani Londra'dan Paris'e uçabilecek.İngiliz elektrik motoru üreticisi olan YASA tarafından üretilen üç adet 750R e-motor (yaklaşık 500 hp) ile güçlendirilmiştir. 


Ayrıca İngiltere Ticaret ve Sanayi Bakanı şunları söyledi:“Trenlerden uçaklara, geleceğin taşımacılığımız temiz, elektrikli kaynaklarla desteklenecek - Rolls-Royce gibi şirketler, net sıfır hedeflerimizi karşılamaya yardımcı olmak için teknolojiyi geliştiriyor.Devlet destekli ACCEL projesi için yer testlerinin tamamlanması, sadece heyecan verici bir dünya rekoru girişimine doğru bir adım değil, aynı zamanda bir gün dünyanın dört bir yanından çok sayıda yolcu taşıyabilecek tamamen elektrikli ve hibrit elektrikli uçaklar geliştirmeye yönelik bir adımdır. . "

PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

0 comments: