Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Sağlıksız beslenmek gıdalar

Güzel gözükmek için nasıl ki kıyafetlerimiz de kombine yapıyorsak gıdalar içinde aynı durum söz konusudur.Bazı gıdaların birlikte tüketildiğinde zararlı etkileri ortaya çıkmaktadır.Farklı bir durum ise faydasını beklediğimiz gıdanın %100 lük bir etkisini belli oranda düşürmektedir.Böyle durumda ortaya çıkan durumlardan en önemlileri kalp rahatsızlığına sebep olması,hazımsızlık,cilt hastalıkları ve vücutta negatif etkilere sebep olabilecek durumlar ortaya çıkmaktadır.
Gıda bilincine göre her gıdanın kendine göre faydalı ve zararlı yönleri,kendine özgün tadı,sindirim etkisi,gıdayı ısıtma ve soğutma etkileri birlikte bulunmaktadır.Birbirine zararlı 2 veya 3 gıdanın tüketilmesi sonucu enzim sisteminde inhibe bir etki oluşmaktadır ve toksin üretimine neden olabilmektedir.

Önceki yazımızda da belirttiğimiz gibi yoğurt ve balık beraber yenmemesi gerekir.Balığın bayat olma ihtimaline karşılık üstüne yoğurt yenmesi durumunda histamin zehirlenmesi meydana gelebilmektedir.

*Tavuk veya balık,süt ve susam ile birlikte tüketilmesi sindirim problemlerine neden olabilir.

*Tuzlu bir gıda sonrası süt tüketimi olumsuz etkiler yaratabilmektedir.

*Süt ile birlikte kavun veya türevi meyveler sindirim sorunları ve mide asidine sebep olacağı için tüketilmesi doğru değildir.

*Sindirim sonrası toksitleri ortaya çıkarabileceği için muz ile birlikte süt yoğurt ve ayran tüketilmemelidir.

*Herhangi bir  yemek soğuk tüketilmesi uygun değildir.Sindirim sorunlarına yol açabilir.

*Bal ile birlikte soğuk gıdalar tüketilmesi uygun değildir.

*Tatlı ve ekşi meyveler bir arada yenmemeli,ayrı olarak tüketilmesi mide rahatsızlıkları açısından önemlidir.

*Ekşi meyvelerle birlikte süt tüketimi uygun değildir.

*Birlikte çiğ ve pişmiş gıdalar yemek uygun değildir.örneğin pişmiş tavukla birlikte salata yiyeceksek salatanın biraz daha erkenden yenmesi daha uygun olmaktadır.

*Patates,domates,patlıcan,biber ve yoğurt – süt,kavun  ile uyumsuzdur.

*Yumurta ile birlikte, süt kavuk,et yemek uygun değildir.

*Mango meyvesi, süt,yoğurt ve salatalık ile birlikte yemek uygun değildir.

*Hayvansal protein ve karbonhidrat içerikli gıdalarla tüketilmesi uygun değildir.Karbonhidrat midede sindirime başlanır fakat proteinler ince bağırsakta başladığı için midede proteinlerin bozulması durumu ortaya çıkabilmektedir.

*Protein;asitli meyve ve gıdalar ile birlikte tüketilmemelidir.

Genel olarak bakıldığında büyük bir zararı olmamasına karşın bu gıdaların birlikte tüketilmesi sindirim rahatsızlığına,protein kayıplarına,sindirimin gecikmesi gibi bazı olumsuz etkiler ortaya çıkarabilmektedir.Mümkün olduğunca bu gıdaları birlikte tüketmekten kaçınmamız gerekmektedir.
PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

0 comments: