Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Protein tozu çeşitleri ve fiyatları

Protein Tozu
Fiyatları

Protein tozu fiyatları, içeriğindeki protein miktarları başta olmak üzere ağırlıkları (boyut, servis sayısı, vb), içerdiği vitamin, mineraller vb diğer maddelere göre çeşitlilik göstermektedir. Protein tozu satın almayı düşünen bir kişi tüm bir kutunun fiyatına genel olarak bakarak karar vermek yerine sırasıyla içindeki protein oranına, servis sayısına ve servis başına maliyetine dikkat ederek ilerlemesi durumunda daha verimli bir karar vermiş olacaktır. Bunları değerlendirirken de günlük alması gereken protein miktarı hesabını yaparak satın alacağı ürünün kendisine ne kadar süre ile yeteceğini anlayabilir.

Protein Tozu Kullanımı

Kişinin kullanım ihtiyacına ya da zamanına göre protein tercihi değişmektedir.

Tavsiye edilen günlük protein tüketimi kullanıcının kilosu başına 1,5-2 gram arasında değişmektedir (75 kg ağırlığında spor yapan bir kişi günde ortamala 100-150 gram arası protein tüketmelidir.

Örnek olarak; eğer spor yapıyor ve 70 kg iseniz günde 140 gr protein almanız gerekmektedir. Günlük tükettiğiniz öğünler ile (sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği) bir günde toplamda 80 gr protein alabildiğinizi düşünelim. Bu da, etkili kas gelişimi için o gün içerisinde 140 gr - 80 gr = 60 gr daha ek protein almanız gerektiğini gösterir. Kas gelişiminiz için ihtiyacınız olan proteini alabilmeniz için de protein tozu satın alabilir ve günde 60 gr alacak şekilde bu protein ürününü kullanabilirsiniz. Eğer günlük öğünlerinizden toplamda 110 gr protein alabiliryosanız da, 30 gr protein tüketmelisiniz demektir. Satın alacağınız protein tozunun 1 ölçeğinde 30 gr protein olacağını varsayarsak bu durumda günde 1 ölçek protein tozu kullanmanız yeterli olacaktır (eğer günde 60 gr eksiğiniz kalıyorsa da 2 ölçek protein tozu kullanmanız gerekmektedir). Bu durumda günde 1 ölçek kullanmanız gerektiğini varsayarsak, satın alacağınız protein tozu 60 servis olması ve her servisinde (1 ölçek) 30 gr olacağını varsayarsak, bu protein tozunu 60 defa kullanabilirsiniz.

Sonuç olarak; 60 servislik (60 ölçek) bir protein tozu satın almanız durumında, bu protein tozunu günlük kullanım sayınıza/oranınıza göre ortalama olarak 30 ile 60 gün arasında kullanabilirsiniz.

Yukarıda verilen örnekler kişiden kişiye, kilosuna, spor yaptığı gün sayısına/yoğunluğuna, amacına göre (kas gelişimi, hacim kazanmak vb) değişiklik göstermektedir. Bu sebeple detaylı bilgi için müşteri hizmetlerimizdeki uzman kişilere email veya telefon yoluyla ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda sosyal medya hesaplarımızdan da uzman kişilere ulaşarak, doğru protein tozu seçimi, kullanımı ve beslenme konularında yardım alabilirsiniz.

Protein Tozu Çeşitleri

Protein tozları bir kaç farklı çeşitten oluşmaktadır: Whey protein tozu (peynir altı suyu proteini), Kazein (süt proteini), soya proteini, izole proteinler ve kompleks proteinler (karışım proteinler).

Bunlar arasından en çok tercih edilen protein tozu çeşitleri temel olarak whey protein ve kazein olarak gruplanabilir. Whey protein hızlı sindirilmesi ve dolayısıyla kana hızlı karışması sebebiyle genelde antrenman sonrasında ortaya çıkan protein ihtiyacını karşılamak için, antrenman sonrasında tercih ediliyor. Kazein ise yavaş sindirildiği için çoğunlukla yatmadan önce kullanılır ve vücudun gece boyunca protein sentezlemesine yardımcı olur.

Kompleks protein ürünleri ise hızlı sindirilen ve yavaş sindirilen proteinleri birlikte sunduğu için her iki amaca birden hizmet ederek daha uygun fiyatlı bir çözüm sağlayabilmektedir.
PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

0 comments: