Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Bob Ross resimleri internette

Bob Ross tarafından yapılan 403 resim, şimdi internet ortamında arşivlendi.
Bob Ross’un büyük bir hayranı olduğunu söyleyen yazılımcı Felix Auster tarafından açılan “Two Inch Brush” (İki İnçlik Fırça), 31 sezon süren programa dair tüm renkli bilgileri ve hatta sanatçının her bir resimde kullandığı renkleri araştırabileceğiniz bir internet sitesi. Sitede ayrıca programın videolarını da izlemek mümkün.

Bob Ross’un en sevdiği fırça olan iki inçlik fon fırçasından ismini alan site, sadece çoğumuz gibi sanatçıyı keyif için izleyenlere değil, ondan bir şeyler öğrenmeye çalışan insanlara da yardımcı olmayı amaçlıyor. Dolayısıyla sitede sanatçının kullandığı tüm araçlar ve renkler belirtiliyor. Ross çoğunlukla bir resmi on farklı renk kullanarak yapmış ancak bazı zamanlar sadece üç renk kullandığı da olmuş. Örneğin, “Kış Sisi” ya da “Grinin Tonları” gibi tablolar, sanatçının renk körü bir hayranıyla tanışması sonrası üretilmiş.

Ross aslında “Resim Sevinci”nde toplam 1200 resim yapmış, her bölümde üç resim tamamlamış. Bu resimler daha sonra, programın yayımlandığı PBS kanalının tüm ABD’deki ofislerine dağıtılmış, daha sonra müzayedelerde satılmış. Programın dışında sanatçının 28 bin resim yaptığı biliniyor.

Bob Ross, 1995 yılında, henüz 52 yaşındayken ve programı ülkemizde gösterilmeye başlanmadan önce lenf bezi kanseri sebebiyle hayatını kaybetti.

Two Inch Brush buradan incelenebilir.
PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

0 comments: